Home |  JOTA |  JOTI |  Programma |  Gastenboek

Jota door de jaren heen

Jota in Pey

Zoals elk jaar zijn we ook dit jaar weer van de partij, en deze website zal je voor en tijdens de jota op de hoogte houden.

Jota wiki

Jamboree On The Air (JOTA) is een wereldwijd scoutingevenement, waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via amateurradio. JOTA wordt ieder derde volle weekend van oktober gehouden. Het is een afgeleide van de wereldjamboree.

JOTA werd in 1957 voor het eerst gehouden, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van scouting. Een radioamateur, bekend onder de naam G3BHK, was de bedenker. Tegenwoordig is JOTA uitgegroeid tot één van de grootste scoutingevenementen. Sinds enkele jaren bestaat ook de Jamboree On The Internet (JOTI). Beide activiteiten worden naast elkaar gehouden.

Jota - Joti 2018